Втори автобус с руски граждани от посолството на Русия, които напускат България, пристигна на столичното летище. Десетки хора с децата и домашните си любимци бяха във втората група, която отпътува от страната ни след около час.

Освен с автобуса, руски граждани бяха докарани с дипломатически коли и микробуси.

Междувременно в София кацна и втора руска машина, с която служителите на посолството ще се приберат в Москва, съобщава БТА. 

Двата полета са насрочени за 15 и 15 и 30 часа. Самолетите ще летят от София до московското летище "Внуково". За пътуващите са предвидени четири чекинг гишета на Терминал 2. 

"Благодарение на вашето правителство ние заминаваме. Без повече коментари. Без коментари", заявиха пред БНР двама от руските граждани на влизане в летището, които пристигнаха с автобуси, организирани от посолството. 

Припомняме, че Русия получи специално разрешение за извършването на тези два полета. По принцип санкциите забраняват машини с руски флаг да летят над страната ни.

Пред медии говори и пълномощният министър на Русия у нас Филип Воскресенски. Той също е сред изгонените дипломати. 

Нито един от експулсираните дипломати или служители на Русия не е работил срещу интересите на България, каза Воскресенски:

"Заминавам с благодарност към България, към българите, с които съм работил дълги години. Никой от нашите хора, които сега са експулсирани незаконно, арогантно, не е работил срещу Република България“.

"Никой не може да развали руско-българските отношения, никой", добави Возкресенски:

"Това не означава криза в отношенията между хората, между руснаци  и българи… Никой, никой не може да развали нашите отношения – нито Кирил Петков, нито други хора… От години се занимавам  с руско –българските отношения, познавам много хора", отбеляза пълномощният министър на Руската федерация в България.