Руският външен министър Сергей Лавров бил приет в болница, след като получил здравословен проблем след пристигането си за срещата на върха на Г-20 в Бали, предаде Асошиейтед прес, цитирайки трима индонезийските правителствени източници. Според тях 72-годишния дипломат се лекувал от сърдечно заболяване.

Губернаторът на Бали обяснил пред Ройтерс, че на външния министър е бил направен бърз преглед в болница, след което веднага е бил изписан.

Хоспитализацията бе отречена както от говорителката на външното министерство Мария Захарова, така и от самият външен министър. 

"Ние със Сергей Викторович сме тук в Индонезия, четем новините и не вярваме на очите си: оказва се, че той е хоспитализиран. Това вече е фейк с висш пилотаж", написа Захарова в "Телеграм".

После тя сподели видео, на което се вижда как Лавров седи по къси панталони и тениска, докато чете документи.

"За нашия президент 10 години вече пишат, че е болен. Това е игра, която не е нова в политиката. Западните журналисти трябва да бъдат по-честни - трябва да пишат истината", отбелязва дипломатът, след като Захарова му съобщава новината, че е бил хоспитализиран.

Лавров пристигна в Индонезия на срещата на Г-20, след като по-рано руският президент Владимир Путин отказа да присъства.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни отсъствието на държавния глава с "други ангажименти".