Водолази започнаха да издирват 12-годишния Александър от сутринта в езерата в пернишкия квартал "Калкас", съобщи за БТА кметът на района Надка Павлова.

Проверени са две от тях, няма открити следи от момчето. След това водолазите започнаха проверка на водите на двете езера край манастира "Св. Петка" в кв. "Калкас".

Утре ще бъдат проверени и други езера и водоеми в района.

Херикоптер също се включи в издирването на детето. Според кмета на Перник Станислав Владимиров машината е била в готовност още от сутринта, но излитането се е забавило заради мъглата.

Владимиров посочи, че са получени десетки сигнали, че детето е забелязано в различни части на града. За съжаление те са се оказали неверни.

Прегледани са и множество видеозаписи от служители на МВР и общината, за момента безрезултатно.

С пълна сила продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия. МВР ще продължи да работи без да спира, заяви по-рано днес директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.  Отново в издирването са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на СДВР, жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци.

В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери продължават да работят на терен, както и планински спасители с кучета. Полицейските четириноги също не са спирали да издирват малкия Александър. Всички налични камери за видеонаблюдение се проверяват непрекъснато, както и всеки сигнал, подаден от граждани.

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следообед при разходка в местната планина Голо бърдо.