Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв, с прострелна рана в главата, в автомобил, съобщиха от МВР.

Към мястото са изпратени криминалисти, за да извършат оглед. Няма категорична информация дали градоначалникът е убит или става дума за самоубийство.

От МВР допълват, че кметът на Якоруда има разрешително за използване на два вида оръжия.

Със започването на огледите на мястото на инцидента, където бе намерено тялото на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов, прокуратурата започва образуването на разследване за склоняване към самоубийство. Това съобщиха за БТА от държавното обвинение.

Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград.

Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от прокуратурата.

Към мястото на инцидента пътува заместник-районен прокурор на Благоевград.

Кафелов е бивш член на Комисията за финансов надзор (КФН). Става кмет на Якоруда, като от 2007 г. досега заема поста. Той е четвърти мандат начело на града, като винаги е бил кандидат на ДПС.

Пред бТВ областният управител на Благоевград Николай Шушков обяви, че двамата са разговаряли скоро и са се разбрали да се видят. По думите му Кафелов е трябвало да ходи на лов вчера, като по време на разговора им Шушков не забелязал нещо необичайно в поведението му.

Кметът на Якоруда е проверяван от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси. В средата на септември екипи на комисията влязоха на проверка в общината, за да ревизират начините, по които са провеждани обществените поръчки, както и да проверят сигнали за корупция и за конфликт на интереси.