"Лудогорец" победи с 2:0 черногорския "Сутиеска" (Никшич) в първи мач от откриващия квалификационен кръг в Шампионската лига. Реваншът е след седмица в Черна гора. Попаденията реализираха Алекс Сантана и Матиас Тисера в края на срещата в Разград.

"Орлите" излязоха като фаворити, но преди почивката това не бе материализирано, макар и владеенето на топката да беше тотално в полза на разградчани.

Лидерът в атаката на тима Кирил Десподов остана на резервната скамейка и това се отрази на остротата и идеите в атаката на българския първенец.

Първото чисто голово положение за домакините се откри в 39-ата минута, когато Доминик Янков прати топката над гредата с удар отблизо.

Натискът продължи и след почивката, намеси имаше вратарят на гостите Владо Гилен, в една ситуация предотвратил попадение.

"Лудогорец" поведе в 74-ата минута. Каули Оливейра центрира от ъглов удар, Антон Недялков отклони топката с глава, тя се отби в тялото на върналия се в защита български нападател на гостите Юлиян Ненов и след двоен рикошет изненада вратаря Владо Гилен. Преди топката да влезе във вратата с добавка на Алекс Сантана, имаше и рикошет в гредата.

В 91-ата минута "Лудогорец" удвои след хубава атака. Матиас Тисера получи отличен пас и удвои.