Националният отбор на Англия пристигна снощи в Катар за Световното, като превозът бе осъществен със специален самолет, наречен "Гей Прайд”.

Така отборът за пореден път изразява протест срещу потъпкване на правата на хората с различна сексуална ориентация в емирството. Британците са сред най-отявлените критици на порядките в Катар, включително и за потъпкването на правата на работниците по инфраструктурата, на жените и т.н. и т.н.

Това не попречи на Дейвид Бекъм да стане посланик на Мондиала, а тв анализаторът и бивш национал Гари Невил да приеме да работи за местен тв гигант.

Англичаните отлетяха за Доха от летището в Бирмингам под непрестанен дъжд, но това не попречи на стотици фенове да изпратят своите любимци.

Селекционерът Гарет Саутгейт и капитанът Хари Кейн поведоха състава от 26 души на борда на самолета "Рейнбоу Еърбъс A350" на Върджин Атлантик.

Жестът точно с този самолет беше предложен от ръководителите на Футболна асоциация, които искат да изразят загрижеността си за правата на гейовете в Катар, където хомосексуалността все още може да носи смъртно наказание.

Англия открива участието си на Мондиала в понеделник, 21 ноември, с мач срещу Иран.