Осветлението на стадион "Лoкомотив" в столичния квартал " Надежда" е построено с личен кредит от собственика на "Локомотив" (София) Иван Василев, заяви той на пресконференция.

"Направил съм го заради феновете, за да са щастливи и защото това е отборът на моето сърце. Искам да благодаря и на БФС, който позволи на нас и на "Спартак" (Варна) да получим временен лиценз за мачове в светлата част на денонощието. Така печелят футболът и привържениците. И не гледам само за нас, а и за "Спартак", също отбор с традиции", заяви още Василев, цитиран от БТА.

"Първият ни мач в неделя срещу "Черно море" (Варна) е много важен от емоционална гледна точка. Защото това е първата ни домакинска среща в Първа лига в новата ера на "Локомотив", която ще се проведе на нашия си стадион. Знаете, че досега играехме на националния заради липса на лиценз", добави бизнесменът.

Собственикът на клуба обясни, че се работи по входящи трансфери и до края на трансферния период ще има такива. Вече месец и половина се точат разговори с футболист, който е с много добра визитка, но положителен отговор от него все още няма.

Василев поздрави БФС за решението да увеличи Първа лига от 14 на 16 отбора, най-вече защото в следващите два отбора, които сега влизат, ще има повече български футболисти.

"Относно финансирането, притеснения имам от 2015-а година насам, но се справяме. Не знам как ще се отрази цялата тази инвестиция в осветлението на работата на клуба като цяло. Искам да подобрим стадиона, но без държавна помощ, само с нашите възможности, още 100 години можем да се трудим и пак няма да имаме желания от мене резултат. Очаквам осветлението да бъде монтирано в края на месеца, между 21-и и 25-и юли. През август пък трябва да отвори врати и фен-магазинът", рече Иван Василев.