Още един заподозрян във връзка с бомбения атентат в неделя в Истанбул е бил арестуван от турските сили по сигурността, предаде вестник "Милиет", цитиран от БТА. Медията се позовава на съобщение от Дирекцията по сигурността, според което арестуваният - Хюсам А.К. - е член на терористичната групировка Кюрдска работническа партия (ПКК) и свързаните с нея кюрдски сили СЗН и ПДК. Той е бил заловен в сирийския град Азез, който е под контрола на турските въоръжени сили.

Продължава издирването на лицето Билал Хасан, за когото се твърди, че е избягал в България, но няма официално потвърждение. В продължение на една година той и извършителката на бомбения атентат - сирийката Алхам Албашир, се представяли за мъж и жена. Според разследването той е организаторът на атентата и е лицето, дало нареждането на сирийката да възпламени бомбата.

Турското разузнаване прехванало разговори между терористите, според които Алхам Албашир след взрива трябвало да бъде прехвърлена в Гърция, а при положение, че не успеят, било наредено да я убият. Заповедта за Хасан гласяла "На всяка цена трябва да се прехвърли в България, това е много важно".

Хасан успял да се скрие след атентата, твърди се, че е бил прехвърлен в град Одрин, но представител на турската полиция обяви месния телевизионен канал "Халк ТВ", че "кръгът около това лице се стеснява и то скоро ще бъде заловено".