Нападателят Никлас Фюлкруг вкара единствения гол Германия при 1:0 срещу Оман в последната контрола на “маншафта” преди началото на Световното.

Влезлият като смяна Фюлкруг, който е най-резултатният германски футболист в Бундеслигата този сезон с десет попадения, записа първия си гол за националния отбор след асистенция на Кай Хаверц в 80-ата минута.

Отборът на Ханзи Флик не игра убедително и Оман не бе далеч от равенството.

17-годишният Юсуфа Мукоко пък подобри рекорд на Уве Зеелер от 1954 г. за най-млад дебютант в националния и пропусна чисто положение преди гола на Фюлкруг.

Германия ще започне в Катар срещу Япония на 23 ноември, а три дни по-късно ще срещне Испания. В последния си мач от група "Е" играе с Коста Рика.

Аржентина се позабавлява с 5:0 срещу ОАЕ, като Анхел ди Мария вкара два пъти и бе близо до хеттрик, но предпочете да асистира на Лео Меси, демонстрирал пък много настроение в играта си.

Андрей Крамарич понесе победа на Хърватия с 1:0 над Саудитска Арабия в Рияд. Той се възползва от пас на Лука Модрич в 84-ата. И двата тима са финалисти.

Кжищоф Пьонтек също вкара късен гол за минимална победа на Полша с 1:0 срещу Чили във Варшава, като повечето титуляри на домакините получиха почивка преди отпътуването за Катар.

Вратарят на чилийците Клаудио Браво отрази удар с глава на Якуб Кивиор в 85-ата минута, а Пьонтек направи добавка от близко разстояние и топката влезе в мрежата за крайното 1:0. 

Първият мач на Полша е на 22 ноември срещу Мексико.

Тунис пък победи с 2:0 Иран с попадения през второто полувреме. Персите ще започнат срещу Англия в понеделник, а тунизийците ще спорят с Дания във вторник.

В заключителния си мач преди шампионата Мексико падна от Швеция с 1:2.