Кубрат Пулев загуби по точки от Дерек Чисора боя за интерконтиненталната титла на Световната боскова асоциация в тежката категория на професионалния бокс - 1:2.

Българският съдия Йордан Езекиев даде предпочитание на Кобрата - 116:112. Същият резултат, но в обратна посока присъди британският рефер, а 116:114 за родения в Зимбабве боец - панамският.

Така Чисора взе реванш за поражението си от Пулев в Хамбург през 2016 г. - и тогава по точки. 

Двубоят в лондонската зала “О2 Арена” бе много равностоен, на моменти зрелищен - двамата размениха доста удари, но на моменти и с постоянни клинчове и нечисти удари.

Българинът няколко пъти прикани съдията на ринга да се намеси заради неспортсменски прояви на своя съперник. За разлика от срещата преди 6 г., този път Пулев не успя да доминира над Чисора, да го притисне сериозно, а понесе по-тежките удари.

Кубрат имаше явно надмощие само в четвъртия и петия рунд, а в седмия и десетия получи по една тежка аркада около очите си. 

Мачът стана интересен откъм удари и надиграване от средата си. В края Пулев бе по-активен и опита да извлече максимума, но Чисора се бранеше добре и не позволи да бъде разклатен. Той бе по-умореният от двамата боксьори, но може да се каже, че по-често налагаше своя стил, отколкото Кобрата съумяваше да стори това.

Така балансът на Кубрат Пулев е 29 победи и 3 загуби, като предишните две бяха от световни шампиони - Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Той не даде изявление след битката.

Дерек Чисора не бе печелил мач от есента на 2019 г., след това записа три поражения - от Олександър Усик и Джоузеф Паркър (две) - все по-точки. Неговият баланс е 33:12. Ветеранът призна, че не му остава много в професионалния бокс, но изрази надежда за поне още един голям мач - пожела си Дионте Уайлдър.

Промоутърът Еди Хърн, който преди двубоя каза, че който от двамата загуби трябва да се откаже, допусна такъв мач като възможен, а също така и Дилиан Уайт за бъдещ съперник на Чисора.