Полуфиналисти от "зелената група" финалите на ATP в Торино са Каспер Рууд и Тейлър Фриц. Изненадата, донякъде, дойде от това, че сред тях не е Рафаел Надал, който отпадна и отново не спечели единствения голям турнир, в който не е триумфирал.

Фриц надделя в последния мач над канадеца Феликс Оже-Алиасим със 7:6(4), 6:7(5), 6:2, печелейки прекия спор за второто място с два успеха и едно поражение.

Американецът направи 32 печеливши удара и не допусна пробив, като спечели 50 от 57 разиграни точки при пласиран първи сервис, за да ликува след 2:44 часа игра.

Първите два сета преминаха без пробиви. В първия тайбрек американецът поведе с 6:3 и запази аванса си, но във втория пропиля предимство от 4:2 и допусна обрат.

Така се стигна до решителна трета част, в която Фриц направи серия от четири поредни гейма и това му осигури успеха. 

Каспер Рууд си бе осигурил първото място още преди заключителните срещи, тъй като бе сразил Оже-Алиасим и Фриц, докато Надал пък игра снощи само за престиж заради двете си поражения.

Испанецът се наложи над норвежеца със 7:5, 7:5, като така поне сложи край на серия от четири поредни поражения в края на сезона. Въпреки това той го определи като успешен заради триумфите в Австралия и Париж.