Световното първенство събира на едно място най-добрите футболисти на планетата, като тазгодишното издание в Катар ще бъде уникално предизвикателство за участниците. Освен че ще се проведе в екзотичната дестинация от Близкия изток, първенството има изцяло различен от обичайния график, но това едва ли ще попречи на преживяването на запалянковците.

Футболните фенове ще могат да се насладят на играта на Меси, Роналдо, Мбапе и много други играчи от световна класа в Катар. Според платформите за залози сред голмайсторите на Cветовно първенство по футбол 2022 ще бъдат още Неймар, Хари Кейн и Карим Бензема. Но независимо от многото таланти, които ще участват, има и звезди, чиито отбори така и не успяха да се класират за Мондиала.

Мохамед Салах (Египет)

Египет беше потопен от Сенегал след изпълнение на дузпи на финала на AFCON 2022. Това се повтори само месец по-късно, когато двата тима се изправиха във финалния кръг от квалификациите за Световното първенство по футбол в CAF, с два мача като домакин и гост, за да решат кой ще заеме място на Световната купа. След два резултата от 1-0 за всеки домакин, които оставиха двата отбора в равно положение, се стигна до още една дузпа. За съжаление звездата на Ливърпул Мохамед Салах пропусна да отбележи и не успя да класира националния си отбор за участие в Катар 2022.

Ерлинг Холанд (Норвегия)

Голмайсторските успехи на Холанд го превърнаха в един от най-обсъжданите играчи в Европа, като Манчестър Сити спечели надпреварата за неговия подпис преди новия сезон на Висшата лига, а играчът вече чупи рекорди за краткото си време в Англия. Норвежката звезда е най-бързият играч в историята на Висшата лига, отбелязал 10 гола за един сезон, като го направи само след шест мача. Въпреки това и въпреки че Холанд отбеляза цели пет гола в квалификациите, Норвегия беше изхвърлена в група G на УЕФА, след като Турция зае второ място след Холандия.

Мартин Йодегор (Норвегия)

Мартин Йодегор също ще гледа Световното първенство у дома заедно с Ерлинг Холанд. Въпреки че се утвърди като ключов играч в отбора на Арсенал и се премести в Северен Лондон в началото на 2021/22, капитанът на Норвегия явно не успя да вдъхнови отбора на Столе Солбакен и няма да пътува до Катар.

Златан Ибрахимович (Швеция)

Легендарният нападател обмисля международно пенсиониране от известно време, но все пак остана на разположение, след като Швеция изкара плейофите за квалификациите на УЕФА. В крайна сметка шведите паднаха от Полша с 2-0, оставяйки Златан у дома за финалите в Катар. Ибрахимович не беше в игра в началото на последната среща с Полша, а излезе на терена едва в последните 10 минути, когато отборът вече губеше с два гола.

Луис Диас (Колумбия)

След като преминаха груповата фаза на последните два турнира, Колумбия и Диас няма да пътуват до Катар. Те завършиха шести в квалификационния турнир на КОНМЕБОЛ. Освен това пропуснаха петото място и междуконтиненталния квалификационен плейоф срещу ОАЕ или Австралия само с една точка. При едва 5 победи от 18 мача, Колумбия не успя да събере достатъчно точки, за да се класира.

Марко Верати (Италия)

Въпреки че е един от най-известните полузащитници в света, Верати е участвал само на едно Световно първенство през 2014 г. Италия пропусна първенството през 2018 г. и няма да се разпише и в Катар след шокиращото си поражение от Северна Македония по време на плейофите.

Томаш Соучек (Чехия)

Соучек беше ключов фактор зад скорошното съживяване на Уест Хем във Висшата лига през последните няколко години, но той също ще пропусне грандиозното Световно първенство в Катар. Освен че отборът му не успя да се класира, полузащитникът и капитан на Чехия получи жълт картон при поражението в плейофите срещу Швеция.