"Казвам сбогом само на собствените си илюзии".

Това каза Виктория Василева, която днес бе освободена като депутат от парламента. Тя напусна и групата на "Има такъв народ", но и парламента.

"Винаги съм се ръководела, че политиката се прави с ум и сърце, не с лакти, зъби и нокти. Липсата на ум може да бъде компенсирана, липсата на сърце никога.

Това решение съм го взела сама, с пълно съзнание за това, което правя. Това което ни прави успешни хора, е,  когато забравим "аз" и започнем да говорим с "ние". Не ви казвам сбогом", каза Василева.

Представители на почти всички парламентанри групи изказаха своето уважение към Василева. Обикновено подобни казуси се гласуват без да има дебати, но този път не беше така.

"Благодаря за съвместната работа. На Виктория Василева можеше да се рачита, думата й не ставаше на две. Работата с нея беше наистина добра, оперативна. Скоро ще я видим, бългрската политика има нужда от хора като нея".

Това каза Кристиан Вигенин (БСП).

Тошко Йорданов ("Има такъв народ") също изказа благодарност на Василева за нейната работа. И изтъкна, че в парламентарната група на партията хората са свободни.

"Там няма някава казарма, в която всеки, който мисли различно, бива разстрелван. Свободният човек, постъпва достойно, напуска и Народното събрания, за разлика от едни други, които постъпиха не толкова мъжки, колкото постъпи тя", каза Йорданов.

Десислава Атанасова (ГЕРБ) също се изказа с добри думи за Василева. Йордан Цонев (ДПС) каза, че помни Виктория Василева от 38-ия парламент, когато тя е била най-младият депутат.

"Благодаря за конструктивната работа, съжаляваме, че парламентаризмът губи засега един добър парламентарист".

Това заяви Цонев.

"Ние работихме в три бурни парламента, минахме през огън и лед. С нея винаги може да се разговаря с аргументи, разум, голямата картина никога не се губеше. Губим един колега, с който можеше да се говори.

Въпросът е до каква степен тук изобщо разговорът е възможен. И за скъсването на възможността за разговор по голямата картина, дългосрочните приоритети. Как ще продължим дори когато сме опоненти, това не е разговор за нас, а за България".

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

И. д. председателят на парламента Мирослав Иванов ("Продължаваме промяната") също благодари на Василева малко след като нейната оставка бе гласувана.