Спяща терористична клетка е активирана през последното денонощие във Франция, съобщи днес Си Ен Ен, като цигтира отлично информиран полицейски източник.

Всички служители по сигурността в страната получили заповед да изтрият присъсвтието си от социалните мрежи и да носят постоянно оръжието със себе си.

                 Амеди Кулибали 

Джихаистът Амеди Кулибали заплашил наскоро в няколко телефонни обаждания да атакува полицаи, твърди източникът на Си Ен Ен. Това е нападателят, който на 8 януари уби полицайка в Париж, а ден по-късно държа в продължение на няколко часа заложници в еврейски магазин за кашерна храна в града. Той бе ликвидиран след щурм на командоси. Загинаха обаче четирима от заложниците.

Същевременно майката и сестрата на Кулибали осъдиха извършените от него нападения във Франция и поднесоха съболезнования на семействата на жертвите, предаде АФП.

"Ние осъждаме тези действия. Изобщо не споделяме тези екстремистки идеи. Надяваме се да не се прави връзка между тези противни действия и мюсюлманската религия”, заявяват те.

Френските служби за сигурност са спрели да следят терористите Амеди Кулибали, приятелката му Хаят Бумедиен и братята от алжирски произход Саид и Шериф Куаши преди шест месеца, защото смятали, че те не са опасни, пише пък "Дейли Мейл". Това станало въпреки че и четиримата били отбелязани с червен флаг, коато означава най-високата възможна степен на опасност.