"Продължаваме промяната" е на финалната права от това да се регистрира като политическа партия. Днес представители на формацията са внесли в Софийския градски съд необходимите документи за целта.

ПП проведе учредително събрание на 16 април в Пловдив. Според закона за политическите партии, на учредителното събрание трябва да присъстват поне 500 души. На него се приемат уставът на съответната партия, както и ръководните и контролните ѝ органи. В СГС се внася списък, съдържащ трите имена, ЕГН, постоянен адрес и саморъчен подпис на учредителите, учредителната декларация, уставът, както и списък, съдържащ с трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 членове. В случая с ПП те са около 3000.

В едномесечен срок от подаването на молбата СГС я разглежда в открито заседание, като се произнася с решение в 14-дневен срок от заседанието. Тоест, ако не изникнат пречки, в края на август ПП вече би трябвало да е партия.

Междувременно в патентното ведомство продължава да виси спорът между все още управляващата формация и кмета на Добрич относно "авторството" на слогана "Продължаваме промяната". Йордан Йорданов, който спечели местните избори през 2019-а с този слоган, оспорва правото на хората на Кирил Петков и Асен Василев да го ползват. Йорданов и екипът му се явиха на местния вот с девиза "Продължаваме промяната на Добрич". 

Това обаче може да се окаже пречка - в зависимост от развоя на спора. Тъй като СГС изисква от желаещите да се регистрират като партии и "удостоверение за уникалност на името".