Ужасяващият инцидент, при който бабаит потроши тазобедрената става на директорката на детската градина, която посещава детето му, е станал, защото човекът е преценил, че са... сложили инжекция на въпросното дете.

Това става ясно от съобщение на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Случката е от Свиленград от миналия вторник - 15 ноември.

43-годишният Красимир Вучков отишъл в ДГ "Радост" да търси сметка, като първо срещнал помощник-възпитателка. 

"Възникнал спор дали на детето е била поставена инжекция без разрешение на родител. На мястото пристигнала и директорката Т.Х. Тя обяснила на бащата, че в детската градина не са били поставяни инжекции на децата.

В този момент К.В. се обърнал към нея и нанесъл удар в областта на лицето й. Вследствие на това Т.Х. паднала на земята, а по-късно е установено, че в резултат на това е получила фрактура на тазобедрена става", съобщават разсредващите.

При "подвига" му присъствали освен 3-годишният син и бабата.

Сега мъжът твърдял, че жената сама е паднала (така че да си счупи тазобедрена става?!), става ясно от информация на медии.

Работното обвинение срещу Вучков е, че е напднал длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения и й е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата тазобедрена става.

Тече и насрещна проверка - по подаден сигнал от бащата за причинени увреждания на детето по време на посещението му в часовете в детската градина.

Той казва и че детето е бито.

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 43-годишен мъж за причиняване на средна телесна повреда на директор на детска градина в гр. Свиленград

Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем К.В., на 43 г., за това, че на 15.11.2022 г. в гр. Свиленград причинил на Т.Х. - в качеството й на длъжностно лице - директор на детска градина в гр. Свиленград, средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лявата тазобедрена става, при и по повод изпълнение на службата - престъпление по чл. 131 ал.1 т.1 от Наказателния кодекс.

От събраните до момента доказателства е изяснено, че на 15.11.2022 г. Около 13.20 ч. К.В. заедно с 3-годишния син и неговата баба отишли в детската градина в гр. Свиленград, която момчето посещавало. Там били посрещнати от помощник-възпитателка. Възникнал спор дали на детето е била поставена инжекция без разрешение на родител. На мястото пристигнала и директорката Т.Х. Тя обяснила на бащата, че в детската градина не са били поставяни инжекции на децата. В този момент К.В. се обърнал към нея и нанесъл удар в областта на лицето й. Вследствие на това Т.Х. паднала на земята, а по-късно е установено, че в резултат на това е получила фрактура на тазобедрена става.

Активните действия по събиране на доказателства по случая продължават под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Хасково - Териториално отделение - Свиленград. Предстоят разпити на свидетели, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза, която да установи характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства. Утре, 22 ноември 2022 г., на К.В. ще бъде предявено обвинението, за което е привлечен като обвиняем от РП-Хасково и наблюдаващият прокурор ще прецени каква мярка за неотклонение ще бъде взета спрямо него.

По разпореждане на Районна прокуратура - Хасково се извършва и проверка по подаден сигнал от бащата К.В. за причинени увреждания на детето по време на посещението му в часовете в детската градина.

Във връзка със случая прокурор от Районна прокуратура - Хасково е участвал в съвместно съвещания с представители на местната власт в гр. Свиленград и социалните служби за обсъждане на мерките за закрила на 3-годишното дете,а също така необходимостта в детските градини да бъде монтирано видеонаблюдение или назначена охрана.