Лек автомобил, управляван от дрогиран шофьор, е блъснал пешеходец в София при пазара - "Димитър Петков", на кръстовището с бул. „Тодор Александров”.

Нова тв съобщава, че пострадалият е 38-годишен мъж, който е сериозно "натрошен" - с 11 счупени ребра, 2 прешлена, пневмоторакс на белия дроб. Откаран е за преглед в болница "Св Анна", бившата Окръжна. Пешеходецът е с опасност за живота.

Според медията водачът на автомобила е с положителна проба за канабис.

Само преди дни в София бе задържан под стража от Районния съд водач, който е с установени 5,11 промила алкохол и е положителен на канабис. Пред бТВ Тодор Петров (33 г.) заяви, че изобщо не пие алкохол. Жабурил се с вода за уста.

Той и адвокатът му казаха пък по повод марихуаната, че през 2019 г. претърпял катастрофа, след която му се налагало от време на време да ползва болкоуспокояващи с канабис.

В поредния ден от специализираната акция на МВР за спазване на Закона за движение по пътищата служителите на реда са установили 36 водачи, шофирали след употреба на алкохол и 17 – под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

От шофиралите след употреба на алкохол 24 са били с проба от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 промила, а двама са отказали тест. 

За деня са проверени 9054 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 700 водачи и пътници. До момента са съставени 2186 фиша и 685 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа днес.