Фенове на японския национален отбор почистиха боклука от трибуните на стадион "Халифа" след мача срещу Германия на Мондиала в Катар - 2:1, предават агенциите.

Техният тим записа втората голяма изненада на финалите, обръщайки един от традиционните фаворити. Запалянковците се порадваха (други на техните места щяха да ликуват доста повече и по-дълго), но след това се заеха да си съберат чаши, бутилки, хартии и всевъзможни неща, които са внесли с напитки и храна.

Те бяха дошли на мача със сини чували за боклук. Поне на този етап са по-малко, отколкото през 2018 г.

Всичко това ни върна повече от четири години назад - по време на руския Мондиал, когато азиатците правеха същото и така се превърнаха в един от хитовете на първенството. 

Техните сънародници пък винаги оставяха съблекалните в доста добър вид - също почистени, така направиха впечатление на ФИФА и местните.

Програмата за 24 ноември

Днес програмата предлага интересни отбори и сблъсъци. От 12 часа Швейцария играе с Камерун от група G. Другият мач от това каре е последен за деня - между Бразилия и Сърбия.

Ще затворим първия кръг, ще сме гледали всички отбори. От гр. H са двубоите Уругвай - Южна Корея (15 часа) и Португалия - Гана (18 часа).