Всички отбори вече изиграха по един мач на Световното, а последният от това първо завъртане бе между Бразилия и Сърбия (2:0). Хубав финал за естетите, особено с  второто полувреме и двата гола на Ричарлисон.

Вторият бе шедьовър. Звездата на "Тотнъм" овладя пас на Винисиус с левия крак, а с десния направи завъртане и завършващ удар на ножично движение. Изумително попадение, най-красивото от началото на Мондиала.

В същата група G по-рано днес Швейцария победи Камерун с 1:0.

Първото полувреме не отговаряше на очакванията за мач между "истинските бразилци" и "европейските бразилци", както са наричани сърбите още от 50-те и 60-те години на миналия век.

"Златистите" очаквано овладяха двубоя, взеха топката и тръгнаха в атака, но срещаха сериозен отпор от добре организиран съперник. В 27-ата минута Тиаго Силва пусна пас в коридор до Винисиус, който бе изпреварен от сръбския вратар Ваня Милинкович-Савич.

Това бе най-добрата възможност и за двата тима преди почивката, а второто полувреме започна с пропуск на Рафиня.

Бразилският натиск обаче се усилваше все повече и повече, а Сърбия едва излизаше от половината си. Пропуск направи Неймар. В 62-ата обаче Ричарлисон нямаше как да сбърка с добавка след продължителна обсада и отбит шут на Винисиус.

Последва шедьовърът на Ричарлисон, а негов асистент отново се оказа звездата на "Реал" (Мадрид). Изумителен гол! Какво ли трябва да стане, за да го измести друг от №1 на Световното?!

До края Бразилия можеше да вкара и трето попадение, а Сърбия така и не намери начин да се противопостави. Тази вечер западните съседи разочароваха.