В България се играе футбол по време на Световното и 1/16-финалът за Купата на България между третодивизионния “Гигант” (Съединение) и ЦСКА-София едва не донесе гигантска сензация.

“Червените” продължиха напред след 1:1 и 8:7 след дузпи в романтичната като в доброто старо време обстановка на стадиончето в Съединение. Домакините останаха с 10 души в началото на второто полувреме и с 9 в добавеното време на двубоя, след като поведоха в резултата.

Въпреки това ЦСКА-София бе като изгубен отбор и остави развръзката за дузпите, където бяха изпълнени по 8 удара!

Много от играчите в стартовия състав на Саша Илич бяха резерви и младоци, а теренът не бе добър, но това не може да е оправдание за неорганизираната, безидейна и бездушна игра на лидера в Първа лига.

“Червените” започнаха със самочувствие и създадоха няколко опасности, но постепенно “Гигант” видя, че съперникът не е така уверен, изравни играта и на свой ред тръгна в атака. В 31-ата минута “гигантите” изтърваха да открият резултата, направиха го обаче в 41-ата, когато Георги Стайков успя да прокара топката зад вратаря Димитър Евтимов.

Гостите започнаха активно след почивката, но атакуваха шаблонно и бавно, като почти не стигаха до чисти възможности. Малко след подновяването на играта Васил Василев получи втори жълт и червен картон.


 

Въпреки това ЦСКА-София не получи някакво игрово предимство, продължи да залага най-вече на центрирания.

Все пак в 74-ата гостите се оказаха в контра и Брайън Морено изравни от втория опит срещу сърцатия вратар Димитър Тодоров.

Мнозина вероятно са очаквали пълен обрат, но до такъв не се стигна, ЦСКА-София така и не направи нужното да го постигне. В 5-ата минута на добавеното време Райко Алов също си изкара напълно заслужен втори жълт картон и “Гигант” остана с 9-има.

В началото на продълженията Бисмарк Чарлз удари греда. Това бяха трудни минути за домакините, в няколко ситуации те оцеляха по чудо. С много героични усилия и хитрини, като лежане по терена, отборът от град Съединение стигна до дузпите. В тях драмата продължи, първите 10 (по пет) не бяха достатъчни, така само една грешка реши спора при "престрелката".

Димитър Евтимов отрази удара на Янко Гюзлев, а след него Мено Кох класира ЦСКА-София напред след много ходене по мъките и спасение пред наистита гигантски гаф.