Пътен инцидент с участие на полицейски автомобил се случи днес в района на 107 км на автомагистрала Тракия, в посока Бургас, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция (ОД) на МВР в Пловдив.

По предварителни данни лек автомобил "Форд" блъснал отзад патрулна кола на ОД на МВР-Пазарджик, която оказвала съдействие при полагане на маркировка. Водачът на форда е задържан.

В болница са откарани двамата служители. Единият, който е на 35 години, е настанен в тежко състояние в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, съобщиха за БТА от болницата. Другият - 42-годишен, е откаран в МБАЛ "Пазарджик". 

Полицаите са служители на сектор “Пътна полиция” в Пазарджик и работят предимно на магистралата, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР Пазарджик.

Те са съпровождали специализиран автомобил, който е полагал хоризонтална пътна маркировка. Зад тях се движел друг специализиран автомобил - стрелка, който да дава информация, че движението се извършва в основната пътна лента, а не в скоростната.

Незнайно как 74-годишният мъж, управлявал лекия автомобил “Форд”, е подминал сигнализационните стрелки и удря полицейския автомобил, който е бил с включена светлинна сигнализация, посочи Стоянов.

Продължават огледите на местопроизшествието. Движението към Бургас се отбива през пътния възел на село Цалапица. 

На място бяха главният секретар на МВР, директорите на ОДМВР Пловдив и Пазарджик, както и окръжният прокурор на Пловдив.