Пожар избухна в стая на 11-ия етаж в студентско общежитие на университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, съобщава БНР. При инцидента няма пострадали. Причината за пожара е отоплителен уред, който се е запалил.

Три екипа огнеборци с три противопожарни автомобила са пристигнали на мястото на инцидента и са изгасили огъня. При пожара се е задействала пожарно-известителната инсталация на общежитието и всички студенти незабавно са евакуирани. 

"Доколкото знам гръмна в стаята май духалка. Всички излязохме навън...Пожарна дойде в момента, в който звъннахме. Чух някакво пукане, после крясък и като погледнах една стая гореше. Звъннах на 112 и те дойдоха веднага", разказват студентите.

"Дама, която обитава стаята е пуснала отоплителен уред, за да се стопли и излязла извън стаята при неин състудент. По едно време са и се обадили, че гори нейната стая. Опитали са с пожарогасителя да гасят, не са успели", коментира пред радиото и директорът на Регионалната служба за пожарна безопасност комисар Николай Николаев.

"Щетите са в рамките на стаята на 11-я етаж и има обгаряне в срещуположната стая по вратата. Отдимяваме стълбищната клетка,тъй като всички прозорци са без дръжки, наложи се да счупим няколко прозореца, за да може да отдимим стълбището", обясни още комисар Николаев.