Селекционерът на испанските национали Луис Енрике се пошегува с пикантната ситуация в тима си. Един от играчите в тима му - Феран Торес, излиза сериозно с неговата дъщеря Сира Мартинес. 

Атакуващият играч е само на 22 г. Той е кадър на "Валенсия", имаше неособено успешен престой в "Манчестър Сити", а тази година премина в "Барселона". Клубът, в който Луис Енрике игра, а беше и негов треньор.

По време на поредното излъчване в интернет платформата "Туич", 52-годишният Луис Енрике бе попитан как би реагирал, ако Феран Торес отбележи гол и след това го отпразнува по характерния начин, по който футболистите показват, че очакват бебе.

„Ако той отбележи гол, ще съм много щастлив. Но ако направи подобен жест, веднага ще го сменя, ще го оставя на трибуните и никога повече няма да стъпи на терена“, отвърна старши треньорът на Испания през смях.

Феран Торес отбеляза два гола при победата над Коста Рика със 7:0. Неговата кариера върви възходящо, откакто се завърна в Испания. 

И ако в лагера на Испания има шеги и закачки преди днешната битка с Германия, не точно така стоят нещата при "железните". Те загубиха от Япония и тази вечер нямат право на грешка.

"Последните два турнира не бяха добри за нас. Трябва да бъдем концентрирани, защото това е първият ни финал на настоящото Световно, заяви селекционерът Ханзи Флик на брифинга си. - Няма да си променяме стила на игра. Трябва да играем на 100 процента и да не оставяме на съперника ни свободни пространства, както го направихме срещу Япония. Загубата в предния мач беше изключително горчива, тъй като можехме да я избегнем."

Мачовете за днес, 27 ноември

Днес се играят вторите двубои от групите Е и F. От 12 часа Япония играе с Коста Рика. "Самураите" победиха Германия, а тимът от Централна Америка бе разгромен от Испания.

В последния мач за деня пък ще спорят Испания и Германия - един от най-чаканите мачове в първата фаза. Ако Япония победи Коста Рика, а "Ла Роха" се справи с "маншафта", Ханзи Флик и компания отпадат.

От 15 часа Белгия среща Мароко, а от 18 ч. е срещата Хърватия - Канада. "Червените дяволи" са лидери в гр. F с 3 т., а хърватите и мароканците са с по 1.