Димитър Димитров-Херо е новият старши треньор на "Спартак" (Варна), предаде БТА.

Ръководството на елитния клуб, последен в Първа лига, ще даде пресконференция утре, 29 ноември, от 11:30 часа, на своя стадион, на която Димитров ще бъде представен официално.

На брифинга ще присъстват Павлин Николов и Асен Миланов от управата. Те ще отговарят и на въпроси, свързани с изминалия полусезон и подготовката на тима за следващия. Ще бъде обявен планът за подготовка през паузата в първенството.

63-годишният специалист ще поеме състава от 1 януари, като ще замени на поста своя съгражданин Тодор Киселичков. Димитров за последно работи в "Берое" от октомври 2019 г. до април 2021 г., а след това беше назначен за наставник на "Арда" (Кърджали) през септември същата година. Напусна по лични причини след по-малко от два дни.

В кариерата си той е водил националния отбор на България, а на клубно ниво е тренирал някои от водещите български клубове, сред които "Левски", "Лудогорец", "Литекс" и "Локомотив" (Пловдив).

Шампион на България с "Литекс" (1998 г.), "Левски" (2000 г.) и "Лудогорец" (2018 г.). Със "сините" е и носител на националната купа. В чужбина е работил в Саудитска Арабия, Казахстан и Русия.