Камерун и Сърбия направиха зрелищно 3:3 в мач от втория кръг в група G на Световното първенство в Катар.

Това бе шоуто на Мондиала дотук, като предложи два обрата и още куп положения и пред двете врати, а до последния сигнал на съдията победител можеше да е всеки от отборите.

Тази радост за окото, особено за неутралните, обаче е пирова и за двата тима, тъй като остават с по една точка, докато Бразилия и Швейцария имат по три преди мача си по-късно днес.

В последните срещи на 2 декември западните ни съседи играят с “часовникарите”, а африканците ще се изпречат на “селесао”.

Камерун игра без титулярния си вратар Андре Онана, който бе изваден по дисциплинарна причина от тима часове преди двубоя и на негово място в стартовия състав пази неубедителния Девис Епаси.

Сръбският тим бе по-активен в началните минути и в 11-ата Александър Митрович можеше да открие резултата. Нападателят удари греда след като получи добър пас и стреля, но право в левия страничен стълб на вратата на противника.

Митрович пропиля нов шанс за Сърбия в 17-ата минута, а стражът Ваня Милинкович-Савич трябваше да се намесва решително две минути по-късно след удар на Пиер Кунте при опасна атака за камерунците.

Пропуските на сръбските футболисти бяха наказани от Жан-Шарл Кастелето В 29-ата минута. След изпълнение на ъглов удар, Николас Нкулу отклони топката към Кастелето, който бе точен за 1:0 в полза на Камерун.

Вратарят на Сърбия Милинкович-Савич предотврати втори гол за противника в 44-ата, отразявайки удар на Пиер Кунде. В добавеното време на първата част обаче сърбите осъществиха пълен обрат с попадения за две минути.

Страхиня Павлович получи подаване от Душан Тадич и с глава реализира за 1:1 в първата минута на добавеното време. Две по-късно Сергей Милинкович-Савич прати топката в долния десет ъгъл на вратата на Камерун за 2:1 след асистенция на Андрия Живкович.

До края на първото полувреме Митрович можеше да увеличи аванса на Сърбия, но защитата на Камерун се справи.

Воденият от селекционера Драган Стойкович тим все пак стигна до два гола преднина в 53-ата минута. Живкович намери отлично Митрович, който се разписа в опразнената мрежа за 3:1.

Футболистите на Камерун обаче не се предадоха и с два гола в рамките на три минути стигнаха до равенството. Влезлият като резерва Винсент Абубакар преодоля Ваня Милинкович-Савич и бе точен в 63-тата минута. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след преразглеждане с ВАР голът за 2:3 бе зачетен.

В 66-ата Абубакар подаде към Ерик-Максим Чупо-Мотинг, който прати топката във вратата на Сърбия за 3:3.

Стражът на Камерун Девис Епаси отрази силен удар на Митрович в 76-ата минута, а и останалите опити на сърбите да отново да излязат напред в резултата бяха неуспешни.

Африканците също имаха ситуации, при които не намериха най-добрия завършек.