На последна инстанция лидерката на БСП Корнелия Нинова губи делото срещу депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова за клевета по казуса с приватизацията на „Техноимпекс“, съобщи бТВ. Върховният касационен съд (ВКС) освен това е осъдил Нинова да заплати на Атанасова 2400 лв. разноски, а на ГЕРБ – 1716 лв.

Адвокат на Десислава Атанасова по делото бе Рая Назарян.

Историята е от 2017 г., когато лидерката на БСП заведе дело срещу Атанасова и срещу ГЕРБ за неимуществени вреди за 30 000 лева.

Делото е за клевета, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи.

Десислава Атанасова, наричайки Нинова Приватизаторката (с която днес са "в един отбор" по темата за хартиената бюлетина, б.р.), заяви, че "нито сделката, нито Корнелия Нинова са проверявани досега за „Техноимпекс”. Както и че бившата следователка, а после политик или е била подставено лице на външнотърговски дружества, които са я упълномощили да взима решения, или това е „поредният пример за разбойническа приватизация”

"Току-що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение - обяви на 12 декември 2017 г. Нинова.

Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела - за всичко, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че госпожа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки (по приватизацията на "Техноимпекс" - бел. ред.) и въпреки това, след като вече е била информирана, продължи да клевети и да лъже в публичното пространство", заяви Нинова.

Тя твърдеше, че Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления и че има извършени проверки.

Тогава от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров  - че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на бившето соцдружество.