Мароко е неочакваният победител в група F на Световното, а Хърватия е подгласник след днешните последни мачове от карето. Белгия отпадна, а Канада очаквано зае последното място с нулев актив.

Първите два тима чакат своите съперници от доста завързаната група Е, в която са Испания, Япония, Коста Рика и Германия. Развръзката там е по-късно тази вечер.

Белгия и Хърватия направиха 0:0, като "червентите дяволи" изпуснаха победата, пропуски направи Ромелу Лукаку, удари и греда.

В същото време Мароко удържа 2:1 срещу Канада и напълно заслужено спечели групата със 7 т. "Ватрените" останаха с 5, а белгийците с 4.

Хаким Зиеш даде аванс на африканския отбор в 4-ата минута, а в силната игра на мароканците се увенча с попадение на Юсеф Ен-Несири в 23-тата. Канадците не се предадоха и в 40-ата намалиха, автогол си отбеляза Наиф Егер.

Двубоят бе вълнуващ за гледане, с атаки и голови възможности и за двата съперника.

Хърватия - Белгия 0:0

Белгийският селекционер Роберто Мартинес направи три промени, като основната бе изваждането на Еден Азар от титулярния състав. Вместо него, Дрийс Мертенс заигра като "фалшива деветка". Той получи една от най-добрите възможности за първата част след подаване на Кевин Де Бройне, но стреля над гредата.

Хърватите пък получиха дузпа след нарушение на Яник Караско срещу Андрей Крамарич, но решението на Антъни Тейлър бе отменено след видеоповторение.

На почивката Мертенс бе заменен от Ромелу Лукаку и нападателят на Интер моментално имаше възможност да вкара. В 49-ата минута той спечели висока топка и стреля с глава във вратата на хърватите, но Доминик Ливакович отрази удара.

В следващите минути хърватите натикаха белгийците в собствената им половина и на Тибо Куртоа му се наложи да избива последователни удари на Матео Ковачич, Марсело Брозович и Лука Модрич. По-чистото положение обаче бе за Белгия в 62-та минута. Удар на Яник Караско бе отразен от Ливакович и Лукаку получи шанс да вкара на опразнената врата, но уцели страничната греда.

Лукаку пропиля още две 100-процентови положения в последните минути. Нападателят на Белгия първо пропиля положение от пет метра с удар в аут, след което не успя да се разпише от още по-малка дистанция. Той получи пас по въздуха от Торган Азар, но отигра топката с гърди и я изпрати в ръцете на Ливакович.

Канада - Мароко 1:2

Двубоят започна отлично за мароканския отбор, който откри резултата още в четвъртата минута. Вратарят Милан Борян напусна наказателното поле в опит да спре атака на противника, но сбърка при подаването и топката достигна до Хаким Зиеш той с прехвърлящ удар даде аванс за Мароко.

В 23-ата минута Ашраф Хакими изведе Юсеф Ен Несири, който реализира втория гол в двубоя, пращайки кълбото под плонжа на бившия вратар на Лудогорец - Борян.

Пет минути преди края на редовното време на първата част Сам Адекугбе напредна по левия фланг, центрира остро в наказателното поле на Мароко, където защитникът Найеф Ажер нямаше късмет и неспасяемо изпрати топката във вратата зад стража Ясин Боно.

В допълнителното време Ен Несири отново се разписа във вратата на канадците, но попадението не беше признато заради засада.

След почивката играта беше равностойна. В 57-ата минута удар на Алфонсо Дейвис не намери целта. 

Точно 14 минути по-късно влезлият като резерва Атиба Хътчинсън се извиси над всички в наказателното поле и отправи изстрел с глава, но топката срещна напречната греда, а при добавката Алистър Джонсън изпрати кълбото в аут. 

В заключителните минути на срещата Мароко не успя да реализира още едно попадение, след като пропусна да организира добри контри срещу канадците, които опитаха с всички сили да изравнят резултата.