Тайсън Фюри имаше тотално превъзходство срещу Дерек Чисора в третия мач помежду им в тежка категория, прекратен в 10-ия рунд от съдията на ринга.

Цяло чудо е, че Чисора, който наскоро надви Кубрат Пулев, издържа толкова дълго. А Фюри очаквано защити титлата на Световния боксов съвет (WBC) в очакване на големия сблъсък с Олександър Усик, на който ще бъдат обединени всички титли в дивизията.

Двубоят на стадиона на "Тотнъм" в Северен Лондон привлече над 60 хиляди зрители. Фюри подхвана стария си познайник още от първия рунд, спечели всичките, като пласира много удари в главата му.

Не беше в пълния си блясък, като не стана ясно дали е подценил срещата или не е бил достатъчно подготвен. Появиха се и предположения на анализатори, че умишлено искал по-дълъг бой, за да се готви за Усик.

След края на боя украинецът, който присъстваше на стадиона, се качи на ринга и изправи очи в очи с Циганския крал. Той отправи закани, докато притежателят на четири титли остана безмълвен.

Отдавна се водят преговори между двата щаба, като Тайсън Фюри настояваше боят да е до края на тази година. Усик даде да се разбере, че не иска нов мач след този с Антъни Джошуа. Ей Джей също отказа на своя сънародник, така той стигна до Чисора.

Предишните два успеха на Фюри над Дерек Чисора бяха през 2011-а и 2014 г. Накрая Циганския крал заедно с част от публиката заскандира името на съперника си, а двамата позираха и за снимка. Макар че състоянието на загубилия не бе никак добро.

Тайсън Фюри има 33 победи и едно равенство на професионалния ринг. Чисора, който получи лекарска помощ в своя ъгъл в седмия рунд, допусна четвърто поражение в последните си пет двубоя. Единственият случай, в който не напусна ринга победен, бе срещу Пулев. 

Очаква се дългоочакваният мач между двамата световни шампиони Фюри и Усик да е догодина.