Подкрепата сред руското население за войната в Украйна "намалява значително", обявиха от британското министерство на отбраната в дневния си бюлетин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Шансовете Русия да постигне значителни успехи на бойното поле през следващите няколко месеца са малки и става все по-трудно за Кремъл да поддържа дори мълчаливо одобрение на войната сред населението", се казва в бюлетина.

Военното министерство цитира доклад на независима руска медия, която твърди, че се е сдобила с данни от Федералната служба за охрана, предназначени само за вътрешно ползване.

"Данните сочат, че 55 процента от руснаците са за мирни преговори с Украйна, а само 25 процента подкрепят продължаването на конфликта", казаха още от британското министерство, без да назоват руската медия.

В началото на войната около 80 процента от руските граждани са подкрепяли наричаната от Кремъл "специална военна операция".

Британското министерство на отбраната публикува информация, идваща от руските разузнавателни служби, още от началото на войната през февруари в опит да оспори официалните сводки на Москва и да засили подкрепата за Украйна от страна на Запада. Русия на свой ред обвинява Великобритания в кампания по дезинформация.