Бившият старши треньор на ЦСКА, "Славия" и "Литекс" Миодраг Йешич загина днес в автомобилна катастрофа на пътя Рума - Ярак в сръбския регион Срем, в южната част на автономна област Войводина, предадоха сръбските медии.

На снимки, публикувани първо в 192.rs, се вижда състоянието на автомобила на Йешич, който е смлян до неузнаваемост.

 Йешич, който е голямо име на "Партизан" (Белград), е шампион на България с ЦСКА през 2005 г., а също така два пъти носител на Купата през 2006-а с ЦСКА и през 2008-а с "Литекс". Два пъти е печелил Суперкупата с "Литекс". През 2013-а се завърна на стадион "Българска армия".

Той дойде в България първо като треньор на "Славия" (2002-2004 г.).

В кариерата си на футболист, Йешич играе в три клуба - "Партизан", чийто юноша е, а след това в турските "Алтай" (Измир) и "Трабзонспор". Има 8 мача и 2 гола за националния отбор на бивша Югославия.

Треньорската му кариера продължи 25 години, минавайки през три континента - Европа, Азия и Африка. Последната му месторабота е клубът "Ал Шула" от Саудитска Арабия, но в края на септември бе уволнен, тъй като тимът бе чак 14-и в местната втора лига.

"С дълбока болка и прискърбие Ви съобщаваме, че днес внезапно загубихме един от успешните треньори на ЦСКА, останал в историята като наставника, спечелил 30-ата "армейска" титла. Миодраг Йешич е загинал в пътен инцидент. Престоят му на стадион "Българска армия" ще се запомни и с победи над Байер (Леверкузен) и Ливърпул на Анфийлд.

Той застана начело на клуба през февруари 2005-а година и остана до месец април 2006-а. След като триумфира с шампионска титла  през сезон 2004/2005 г. той бе избран за треньор на годината в България за 2005-а.

Почивай в мир, Генерале!

ЦСКА изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Миодраг Йешич!", написа ЦСКА-София на сайта си.