Клип с пияния Путин се разпространява тия дни в туитър и според експерти видеото е реално и на него руският президент действително е подпийнал.

На видеоклипа се вижда как Путин се намира в церемониална зала в Кремъл. Руският деспот изглежда объркан, люлее се от крак на крак, изглежда не контролира напълно (иначе застиналата) мимика на лицето си. В ръката си държи пълна чаша с шампанско.

През цялото време той говори, като речта му е странна плетеница от лъжи!

„Предполагаемите фалшиви новини не трябва да "пречат на Русия да изпълни задълженията си към нашия народ". Исках да кажа: бруталната война срещу Украйна. Необходимо е "да разберем какво се случва в действителност“, казва Путин.

„Има голямо вълнение от нашите удари по енергийната инфраструктура в съседна страна“, продължава президентът.

И свободно признава, че е организирал атаките, заради които милиони украинци нямат вода, електричество и отопление.

„Да, удряме“, заявява Путин с необичайно объркан поглед и пита: „Но кой започна пръв?

След това той задава няколко въпроса, които имат за цел да подкрепят абсурдното му твърдение, че самата Украйна е отговорна за ракетните атаки на Русия срещу енергийната инфраструктура. „Кой нападна Кримския мост? Кой не доставя вода на Донецк?“

Факт е, че руският терор обаче не е отмъщение за украинските нападения. Русия се опитва да постави Украйна, в която Путин нахлу през февруари, на колене през зимата, като направи живота на милиони украинци непоносим.

Експерти: Путин е пиян

Наблюдателите реагираха с изненада и смях на объркания вид на диктатора.

Шведският икономист и експерт по Путин Андерс Аслунд написа в туитър:

„За първи път виждам Путин пиян в какъвто и да е контекст. Той говори глупости, както обикновено, но изглежда осъзнава, че се е провалил. Много интересно и обещаващо.

Всички руснаци ще видят, че той е пиян и слаб.“

Публицистът и експерт по Украйна Юън Макдоналд заяви, че Путин "явно е пиян" и "обърква пропагандните си лъжи":

"Предполага се, че Крим не получава вода от Украйна, а не Донецк."

Путин - за разлика от Елцин - не е смятан за пияница и със сигурност не е алкохолик. Въпреки че се твърди, че не е пълен въздържател и от време на време пие бира или водка. Путин винаги се е стремял да поддържа възможно най-здравословен начин на живот пред външния свят.