Странна седмица бе тази, мили приятели. В Катар отпаднаха още няколко велики отбора, а в Германия група пенсионери се опита да превземе Бундестага.

Светът вече не е това, което беше! Бразилия пада, Мароко продължава, Световното е по Коледа, а Волен спря да пие...

Това е трудно, малко хора издържат психически, когато всичко около тях се променя, винаги е в движение, никога не знаеш Германия ще премине ли през групата, Русия приятелка ли е или враг, Бойко ще сложи ли вето на изборния закон или няма, или ще сложи, или няма, или ще сложи, не, няма... и така да-не цял ден...  Абе с една дума криза. Психическа!

В такива тежки времена е добре да има поне една константа около теб, за която да се хванеш и да се съхраниш. За България това е членството й в Шенген. Или по-точно казано липсата на членство в Шенген. Ние в тоя Шенген, когато завлизахме, аз още бях девойка, а българският национален отбор по футбол се класираше за големи футболни форуми. Оттогава много вода изтече, но Шенген си стои все така недостижим и обвит в мечти, мъгли и въжделения като един Камелот на българския преход.

Затова и българите са общо взето стабилни хора, лудостта ни е в граници и всеки пуч свършва там и където започва - на масата в кръчмата.

А я ги вижте тия нации, дето са си в Шенген? Какво се случва с тях? В Нидерландия тоалетните станали унисекс, самият външен министър на Русия Лавров се възмути оня ден. Италия въобще не участва на световното. А в Германия пенсионерите тръгнаха да превземат Бундестага.

Чухте вероятно за готвения преврат от принц Хайнрих Тринайсти? 50 души на обща възраст около 5000 години планирали да направят държавен преврат, да пленят депутатите в Бундестага и да предизвикат спиране на тока в цялата страна. След преврата щели да върнат Втория райх и да създадат нова армия. Даже вече били ушили униформите за тази нова армия. По принцип армията е армия, когато й купиш оръжия, но и с нови парцалки става. Ние, българите, най-добре ги разбираме.

Също така си назначили и кабинет в сянка, в който на висока позиция били двама гадатели, които с окултните си умения и сръчни хороскопи трябвало да прогнозират бъдещите действия на кабинета.

Естествено, предполагам, че те вече са уволнени. Егати и гадателите, щом не са успели да видят предстоящата полицейска акция срещу превратаджиите. Възможно е и да са я видели, но да са забравили - все пак общата възраст на превратаджиите надхвърля времето, в което България е била под турско иго.

Другото забавно в тоя преврат, е, че принц Хайнрих се опитал неколкократно да се свърже с руснаците. От Кремъл обаче заявиха, че не са чували за него. Това да си твърде ненормален дори за Кремъл си е сериозна диагноза.

Все пак властите в Москва работят с привържениците на теорията за кемтрейлса, за ХАРП-а, за това, че Русия ще спечели войната и други налудничави твърдения. А с принц Хайнрих решили, че е несириозно да се занимават.

Така става, когато векове наред се жениш за сестрите си. Накрая резултатът е пуч като тоя в Германия.

Не знам дали по тази причина, обаче оня ден и нашият цар се изтъпани на снимка с външния министър на руската църква. Поне така наричат Волоколамския митрополит Антоний. Трябва да признаем, че точно сега, почти година след нападението на Русия над Украйна и пълната изолация на целия руски елит в света, да се снимаш в хола си с един от техните хора, е равносилно на това да платиш за предизборната кампания на Доналд Тръмп. Явно и на цар Симеон врачките не са от най-квалитетните.

Иначе, германският преврат трябвало да се направи от 50 души. Те щели да превземат Райхстага. Експертите в Германия викат - хаха, това е невъзможно. Айде бе! И с един става, стига да има туба бензин наоколо и да е българин. Както викат нашите експерти - накарай българи на работа, да те научат на акъл.

Добре, че бензинът бая поскъпна, а пенсионерите в България едва свързват двата края, щото иначе отиде Народното събрание.

Но да не давам идеи, де. Че българските пенсионери може и да не са толкова хахави, ама за руските не можем да го твърдим така уверено. А старци на руска пенсия у нас - с лопата да ги ринеш!