Районен съд – Монтана е осъдил Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да заплати 361,98 лева за щети, причинени на автомобил от дупка по път Е-79 от Монтана за Белоградчик.  Пътната агенция трябва да плати освен това и 545 лв. разноски на ищеца, който успешно я е осъдил - известна застрахователна компания.

За съдебното решение съобщи БНР от Видин. 

Според магистратите дружеството, стопанисващо пътния участък, е било длъжно да предприеме своевременно действия по отстраняване на възникналото препятствие на пътя и обезопасяването му. Така се стига до решението на първа инстанция, което е изцяло в ущърб на АПИ.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Монтана в двуседмичен срок. 

Колата е попаднала в необезопасена и необозначена дупка, при което били увредени предна и задна десни гуми и предна и задна джанти. Застрахователната компания съответно изплатила на собственика на автомобила, който имал сключена застраховка „Пълно каско“, обезщетение от 361,98 лева.

След изплащането на сумата застрахователите поканили АПИ, стопанисваща пътя и отговаряща за неговата изправност, да възстанови изплатените средства по щетата доброволно. Но плащане не било извършено и дружеството предявило иск пред съда, пояснява БНР.