Нова серия от атаки от страна на принц Хари дойдоха с поредните епизоди от поредицата по "Нетфликс", в която той и съпругата му Меган са главни действащи лица.

По-малкият син на британския крал се оплаква, че брат му Уилям му крещял по време на драматичната среща в двореца Сандрингъм през януари 2020 г., след като двамата обявиха т. нар. Мекзит. Това се случило пред баба им, покойната кралица Елизабет Втора. Меган Маркъл нарочно не била поканена да присъства, твърди Хари в този кралски скандал със задълбочаващи се махленски нотки.

Според него баща му, сегашният монарх Чарлз Трети, тогава казал неща, които просто не били истина.

"Бях ужасен  брат ми да ми крещи, баща ми да говори неверни неща, а баба ми да седи там тихо и като че ли да приема всичко", казва Хари във филма.

Меган и Хари мислели от години да започнат нов живот, може би да се откажат от титлите си и да се преместят в Нова Зеландия или Южна Африка. Но в атмосфера на недоверие и обвинения, плановете за намеренията им изтекли и компромисът станал невъзможен.

Между братята се появил клин в отношенията им, като дори съвместното изявление, на което стоели имената и на двамата, не било подписано от Хари, твърди сега по-малкият син на краля.

Хари говори и за погребението на дядо си Филип, който почина на 99 г.

"Всъщност бях щастлив за дядо ми. Той си отиде тихо, спокойно...щастливо", казва принцът.

Но обяснява, че му е било много трудно да се върне в Обединеното кралство за погребението.

"Беше трудно, особено да прекарам време, в което трябваше да говоря с брат ми и баща ми, които бяха все така фокусирани върху погрешните интерпретации на ситуацията. Никой от нас не желаеше да водим разговори на погребението, но го направихме. Трябваше да приема, че никога няма да получим истинско разбиране или извинение", казва още той.