Столицата на Украйна бе атакувана тази сутрин с дронове, съобщи военната администрация на Киев. Властите предупредиха жителите на града, че трябва да бъдат готови да се укрият на сигурно място, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Врагът атакува столицата", написа администрацията в Телеграм. 

Според Асошиейтед прес киевската администрация е открила над града повече от 20 безпилотника. Същевременно е заявила за най-малко 15 свалени дрона и за улучен критичен инфраструктурен обект, без да съобщи подробности. УНИАН пише за две експлозии в столицата.

Градските власти уточниха, че руските сили отново използват за нападението срещу Киев ирански дронове "Шахед", както и през последните седмици.

Администрацията обяви за пръв път въздушна тревога в 01:56 ч. местно време (23:56 ч. по Гринуич) и тя трая малко над три часа. За втори път тревога бе обявена в 05:24 ч. (03:24 ч. по Гринуич) и отменена след половин час. Препоръчва се гражданите, щом чуят сирените, да потърсят укритие. 

В неделя е имало взривове в руския граничен град Белгород, център на област, от която Русия атакува Украйна на 24 февруари т.г., съобщава украинският информационен сайт НВ, позовавайки се на руски медии. Според съобщението има един убит в предградията на Белгород и четирима пострадали в самия град.