Разработване на "програмна декларация" с всички партии в Народното събрание предлага в началото на новата година Николай Денков, кандидат-премиерът на "Продължаваме промяната".

Това обяви самият бивш образователен министър на брифинг в парламента днес.

"Нека използваме почивните дни до Нова година, за да заложим приоритети и задачи в график, който да е интензивен и реалистичен", отбеляза той.

Целта е на 3 януари ПП, заедно с всички партии, "заинтересовани от процеса", да изчистят крайния текст на приоритети и задачи за кабинет с втория мандат, който по Конституция отива в партията на Петков и Василев.

"Да го оформим като програмна декларация с очакванията на 5 януари тя да бъде включена за гласуване в пленарна зала. Ако не получи подкрепа, това значи, че ще върнем мандата. Ако получи подкрепа, стои въпросът как би трябвало да изглежда кабинет и състав", отбеляза Денков.

Днес съпредседателят на ПП Кирил Петков отбеляза в ефира на бТВ, че Денков има свободата сам да си избира министрите. И че като учен и преподавател е диалогичен и умее да убеждава. За момента обаче не е налице нужната подкрепа за кабинет с втория мандат, който президентът заяви, че ще връчи след празниците.