През нощта облачността над страната временно ще се увеличи, но ще остане без валеж. Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 4° и 1°, в София около минус 1°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ). Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-ниско от средното за месеца.

Утре още сутринта облачността от запад ще започне бързо да намалява, до вечерта и над източните райони. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 9°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но ще остане без валеж. Към края на деня ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб вятър, предимно от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 2°.

В събота сутринта ще е почти тихо и на места в равнинната част от страната ще има мъгла. Още преди обяд от запад облачността отново ще започне да се увеличава и след обяд и през нощта срещу Коледа на отделни места, главно в източната половина от страната, ще превали слаб дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен. Минималните температури в събота ще са около нулата, дневните предимно между 8° и 13°. На Коледа облачността отново ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до вечерта ще стихне. Минималните температури ще са между 0° и 5°, дневните - почти без промяна.