„Андерлехт“ ще се хвърли на живот и смърт срещу „Лудогорец“ в плейофите за Лигата на конференциите, казаха за Клуб Z колеги от Брюксел.

Закъсалият гранд отпадна на осминафиналите за Купата на Белгия след 0:1 като гост на почти сигурния бъдещ шампион „Генк“. В първенството отборът крета на незавидното 11-о място и на практика няма никакви шансове за евротурнирите догодина.

И именно за това „Андерлехт“ ще хвърли всички сили да се класира за Лигата на конференциите и да стигне колкото се може по-далече там.

Под ръководството на назначения в началото на месеца нов старши треньор Бриан Ример, тимът удържа 0:0 в редовното време срещу „Генк“. Но загуби с гол в 95-ата минута.

Така дебютът на датския наставник се оказа неуспешен. Още преди мача обаче той се застрахова с изказването, че не очаква от своите да бъдат перфектни, но се надява на добро представяне.

Първият мач срещу „Лудогорец“ е в Разград на 16 февруари 2023 г. Реваншът е седмица по-късно в Брюксел, но при закрити врата. „Андерлехт“ е лишен от домакинство в евротурнирите за един мач заради хулигански прояви на публиката.