Руското министерство на вътрешните работи е обявило българският журналист от разследващия сайт Bellingcat за издирване. Това съобщава руският сайт "Медиазона", чиито журналисти са получили достъп до базата данни на ведомството. 

Според информацията, той се издирва по член от Наказателния кодекс, но не пише точно кой и поради каква причина. 

Грозев е директор в разследващия сайт Bellingcat. Той беше един от хората, които най-активно разследваха отравянето на Алексей Навални, разбирането на самолета MH17 в Украйна, както и отравянето на бившият руски член на службите Скрипал във Великобритания. Разследването му по случая "Навални" разкри, че поне осем служители на Института по криминалистика на ФСБ са замесени в отравянето. 

През юли пък ФСБ обвини Грозев, че подпомага украинското разузнаване, което пък от своя страна планирало да отвлече руски военен самолет. Грозев отрича да е участвал в такава операция и казва, че сайтът води разследване по информация, че руските служби опитали да заблудят украинските служби по темата и да внедрят свои агенти. 

Малко по-късно коментар дойде и от самия Грозев в Туитър. Той написа следното: 

"Нямам представа на какво основание Кремъл  ме е включил в списъка си за издирване, така че не мога да дам никакви коментари в момента. В известен смисъл това няма и никакво значение - от години те дават да се разбере, че се страхуват от нашата работа и не биха се спрели пред нищо, за да ни спрат."