Той има 33 автомобила, включително едно бугати и две ферарита.

Това се похвали лично бившият кикбоксьор и актьор от телевизионно риалити Андрю Тейт в туитър.

Тейт написа туит, в който изброява всички коли в автопарка си и тагна в него известната екоактивистка Грета Тунберг. Прочутият конспиратор и бивш спортист заяви, че с удоволствие ще й изпрати пълен списък на автомобилите си, включително и на огромните им емисии, свързани с климата. Всичко, което трябва да направи, е да му даде имейл адреса си.

Тейт е известен със сексистките си коментари в социалните мрежи. Фейсбук и инстаграм вече забраниха профилите му именно заради женомразки изказвания. YouTube последва примера им. TikTok също така продължава да изтрива съдържанието, което феновете на Тейт публикуват там.

Затова Тейт се изказва предимно в туитър, където туитовете му са смесица от конспиративно-идеологически теории. Той твърди, че ваксината срещу COVID-19 е дело на тайни сили, хвали Путин, убеждава жените, че трябва да се подчиняват безпрекословно на мъжете и са ценни само докато са млади и красиви. Наскоро се снима от Румъния, където очевидно пребивава в момента.

Ето какво написа на Грета кикбоксьорът:

„Здравейте @GretaThunberg. Имам 33 автомобила. Моето Bugatti харчи 16 на сто. Моите ДВЕ ферарита 812 имат 6,5L V12.

Това е само началото. Моля, посочете имейл адреса си, за да ви изпратя пълен списък на колекцията ми от автомобили и съответните им огромни емисии.“

Над три милиона потребители следват Андрю Тейт в туитър. Туитът му, в който се опитва да засрами Грета Тунберг, има 130 000 харесвания.

Но Грета Тунберг запази самообладание и отговори само:

„Да, моля, просветете ме, пишете ми на електронната поща малъкпенис@започнидаживеешсвояживот.com“.