„Ал Насър“ официално представи Кристиано Роналдо. Договорът на петкратния носител на "Златната топка" със саудитския клуб е до 2025 г.

Предполага се, че Роналдо ще получава заплата от по 200 милиона евро на година, но точните параметри на сделката не са разкрити за момента. Ако тази стойност, цитирана още по време на Световното, е вярна, то е рекордна заплата в историята на футбола.

„Пишем история. Това е трансфер, който не само ще вдъхнови нашия клуб да постигне дори по-големи успехи, но ще вдъхнови и нашата лига, нашата нация и нашите бъдещи поколения, момчета и момичета, да бъдат най-добрата версия на себе си. Добре дошъл, Кристиано в твоя нов дом „Ал Насър“, написа клубът.

„Развълнуван съм от новото предизвикателство, в ново първенство и в различна държава. Визията, която "Ал Насър" има е много вдъхновяваща. Нямам търпение да се присъединя към новите ми съотборници и да помогна на отбора да постигне успехи“, каза Роналдо.

За последно Роналдо игра за „Манчестър Юнайтед“, но той и клубът се разделиха по взаимно съгласие и нападателят стана свободен агент. Причината бе в разрива в отношенията с мениджъра Ерик тен Хаг и с ръководството след скандалното интервю, което португалецът даде пред Пиърс Морган.

Във въпросното интервю, излъчено малко преди Мондиала, Роналдо нарече "лъжи" информациите, че не го иска нито един европейски клуб. След това в Катар той отрече писанията за "Ал Насър".

Голмайстор №1 в историята на футбола искаше да напусне "Юнайтед" още през лятото - за да играе в Шампионската лига и да се бори за купи и титли в силно първенство. И тогава обаче не се стигна до официална оферта за него - освен от "Ал Насър", още тогава потърсил агента му Жорже Мендеш.