По празниците времето ще е слънчево, а преди обяд в низините и по поречията с ниска облачност или мъгла. Слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София - около 11. Навръх Нова година ще е предимно ясно и почти тихо с температури между 2 и 7 градуса, в София - около 3 градуса.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, със слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 10-13 градуса. Температурата на морската вода - 9-10 градуса, а вълнението на морето - 1-2 бала.

Слънце ще има и в планините, със слаб до умерен северозападен вятър. Температурите няма да се променят съществено и максималната на 1200 метра ще е около 10, на 2000 метра около 3 градуса, предава Нова тв.

В първите дни на 2023 г. времето ще се задържи топло за периода с температури между 0 и 16 градуса. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево. Трайна мъгла ще се задържа на места в Дунавската равнина и в Югоизточна България там дневните температури ще остават по-ниски, 6-9 градуса. В планинските райони ще бъде слънчево.

Времето е слънчево и топло, но въздухът продължава да е мръсен. И в последния ден на старата година той е наситен с фини прахови частици над допустимата норма.

Уредите на Изпълнителната агенция по околна среда са отчели замърсяване над нормата в 9 станции. В Пловдив и Видин концентрацията е най-голяма – повече от два пъти над нормата. Замърсен е въздухът и в София, Плевен, Русе, Варна, Шумен, Горна Оряховица и Смолян.

В средата на следващата седмица се очаква атмосферната циркулация да се промени с нахлуването на студен въздух и по-силен вятър, който ще изчисти ниските слоеве на атмосферата и ще облекчи дишането.