През първия ден от Новата година над България ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. Сравнително топло за периода с максимални температури между 11° и 16°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София - около 13°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат 12°-14°. Температурата на морската вода е 9°-10. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб северен, по високите и открити части - умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В понеделник времето ще се задържи топло за периода и предимно слънчево. Във вторник вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка. В сряда по-значителна облачност ще има над източната половина от страната, а на места в Централна Северна и в Източна България ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат с 4°-5°, съобщава БНТ.