Дните около Нова година донесоха страхотна новина за рока - "Мистър Биг", които прекратиха активна дейност през 2018 г., когато почина барабанистът им Пат Торпи, ще осъществят концертен реюниън през лятото на 2023 г. Новината съобщава вокалистът Ерик Мартин, като заявява, че със сигурност групата ще изнася концерти догодина в САЩ, цитира го WeRock.bg.

Това е една от най-симпатичните супергрупи, изградена от виртуози, които по-скоро преди това са имена само в преподавателските и университетските среди по музика.

Сега участие са потвърдили оригиналният китарист Пол Гилбърт и басистът Били Шиънт.

Името на музиканта, който ще бъде на ударните инструменти, все още не се разкрива. Певецът споделя, че барабанистът вече е избран и уменията му са на изключително високо ниво.

Всъщност бандата вече има един реюниън през 2008 г. Това става след официалното й разпадане през февруари 2002 г.

Новото съживяване продължи до 2017 г., когато излиза албумът Defying Gravity. Тогава обаче Пат вече е диагностициран с болест на Паркинксон и записва едва няколко партии. Между другото, заместник по това време е Мат Стар, който е свирил с Ейс Фрийли, Джо Лин Търнър и др.

През следващите години лудите виртуози от "Мистър Биг" - като Били Шиън и Ричи Котзън, който също премина през бандата, се занимават със следното...

... или като Пол Гилбърт - със следното:

В различни формации някои от тези наистина умопомрачителни музиканти са идвали в България. Да се надяваме, че турнето им под името "Мистър Биг" също няма да ни подмине.