Трима непълнолетни и един малолетен са задържани като заподозрени за побоя над 59-годишен мъж, който почина, съобщават от полицията във Видин. Непълнолетните момчета - на 15, 16 и 17 години, са задържани за срок до 24 часа. На малолетното 10-годишно момче е предоставена полицейска закрила. 

На 2 януари жители на Гъмзово съобщили в полицията за нанесен късно вечерта на 1 януари побой на техен съселянин. Около обяд те видели мъжа да лежи в двора пред къщата си. Пристигналите на адреса в селото полицейски служители вече открили безжизненото тяло на 59-годишния с видими следи от насилие.

В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия като съпричастни към извършеното тежко криминално престъпление разследващите установили четирите момчета от селото, съобщава Нова тв.

Според Bulnews човекът е живеел сам, не е бил женен и нямал деца, разказват местни жители. Имал братя и сестра, но не поддържали връзка.

По непотвърдена информация във фаталната вечер хлапаците отишли в дома на Борисов, за да търсят ракия. Той обаче им отказал, при което те побеснели. Четирите момчета съборили оградата на дома и започнали да налагат стопанина.

Според медията кметът на алкото село Венизел Флоров разказва, че жертвата нямала травми по тялото, а само по главата.