"Продължаваме промяната" подкрепя шефката на кабинета на премиера в предишния коалиционен кабинет Лена Бориславова за всички правни мерки, които тя предприема във връзка с клеветническата кампания срещу нея."

Това съобщиха от партията, след като кръгът около бившия им партньор в управлението Слави Трифонов реши да се опита да напомни за себе си с безвкусен кавър на чалга от 90-те години, в която напада Бориславова. Самата тя не е фактор в активната политика от миналата година, не участва и в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври в листите на ПП. Бориславова беше подложена на атаки от жълти медии с обвинения за личния и професионалния й живот още докато беше в кабинета на Кирил Петков. Т.нар. сценаристи на Слави сега подновиха това с нова форма на тормоз. Реакцията в социалните мрежи беше еднозначна - падение, дъно. Партията, основана от Трифонов, се оказа с най-шеметната кариера на възход и падение, като постави своебразен рекорд за експресна загуба на избиратели. 

"Обръчът се стяга"

"Да си простак, нещастни ми Слави, вече не е дори на пари. Ти го знаеш. Усещаш как обръчът се стяга. И нека не те лъжа. Не ти съчувствам. Злорадствам над падението и тъгата ти. Много е гадно над теб да злорадстват свестни хора. Имай предвид, нещастни ми Слави, че свестните хора отдавна и с право те смятат за нищожество", беше безпощаден в реакцията си поетът Манол Глишев.

"Постави нов рекорд. Само за година и половина изпадна до най-презряна фигура"

"Слави Трифонов постави нов рекорд. Само за година и половина от "любимеца на масите", страшилището за политици, правещия референдуми, печелещия избори, сформиращия правителства... той изпадна до нивото на най-презряните публични фигури", коментира пиар експертът Любомир Аламанов.

"Слави, защо не направи песен за майката на Пеевски"

"Слави, който се крие от години в дупката си и се движи с охрана като мутра се подиграва с една жена, която може да му е дъщеря без да има куража да се изправи срещу нея. Използва медията си като бухалка срещу Лена, която явно е голям дразнител за него. Не знам що за мъж трябва да си, за да направиш подобно нещо.

Слави, защо не направи песен за майката на Пеевски? Поне ти е от категорията! Или Шиши не дава?", реагира Георги Георгиев от БОЕЦ.

"Как мразя, когато чуя случайно израза “Дръж се като мъж” или “Дръж се по мъжки”. Жените сме достатъчно силни (често дори много по-), за да няма нужда да се държим като мъже! Особено като някои мъже…става въпрос за Слави Т. Трифонов и сценаристите му…", лаконично коментира тенисистката Мануела Малеева.

"За токсичната “мъжественост” и професионалната среда около това така наречено “шоу” могат да разкажат поне няколко певици и балерини. Но и ние в публиката не трябва да мълчим. Защото всички ние можем да сме Лена. Дъщерите ни също", написа журналистката Дарина Сарелска.

"Парчето наистина е сатира и гротеска. Ама не за Лена, а за Слави", смята журналистката Полина Паунова.

"Изтрийте поста си"

"Слави и Тошко, изтрийте поста с гнусната "песен" по адрес на Лена Бориславова. И се извинете. Като баща на дъщеря ме е срам от вас", отправи лаконичен призив анализаторът Петър Чолаков.

Няколко политически реакции

Реакция имаше и от депутата от ДБ Божидар Божанов, според когото "атаката на Слави и хората му срещу Лена Бориславова не е политическа сатира, а безвкусна политическа интрига".

"Тази жалка история могат да я произведат само хора, които са безкрайно несигурни в способността си да постигнат някога нещо сериозно на политическата сцена. Като не можеш да обориш опонентите си с аргументи, ги подкарваш с личностни нападки. Да, ама политиката не е селски мегдан", добави и колегата му от ПГ на ДБ Ивайло Мирчев.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов също се включи с коментар, чийто акцент обаче не беше сегашното "творение" като измества фокуса върху страданията на собствената си партия.

"КЪДЕ БЯХТЕ, УВАЖАЕМИ, повече от 10 ГОДИНИ, когато и от същото ШОУ, и от партийни централи и от къде ли не, ОБИЖДАХА И УНИЖАВАХА жените от ГЕРБ?"

"Бедний, бедний Слави"

"Бедний, бедний Слави. Защо не си остана някъде из 98-ма? Още от 7-8 та чак до 7/8 и до тоя днешен позор, пещерняшкият ти сексизъм и некачествена простотия си остават най-антипатриотичното нещо в цялата държава", зададе Жоро Пенчев въпрос, който мъчи все повече хора в България.

Един малко по-ведър поглед към темата.