"Вагнер" да атакува членки на НАТО от Африка.

Това предложи руският водещ Владимир Соловьов по време на монолог в предаването си по държавната телевизия "Россия 1".

Чрез тази ексцентрична идея любимият пропагандист на Кремъл смята, че ще се избегне колективната реакция на алианса.

"Какво чакаме? Не разбираме ли какво се случва? Това е пълномащабна Трета световна война! Но не провеждаме обстрел над територии на НАТО, защото казваме: "Чакайте, не бива! Тогава НАТО ще се включи!" По какъв начин тепърва ще се включва? Те вече влизат с танкове", оплака се водещият.

Той подчерта, че няма значение дали Полша възнамерява да изпрати само 14 танка, Великобритания - десетина Challenger 2 или че Франция е обещала подценяваните "колесни танкове", които в някои руски среди дори не смятат за танкове. Преминати били "червени линии".

"Франция взе решение. Полша взе решение. Великобритания взе решение. Така че всяка военна цел във Франция, Полша и Великобритания - трябва да обявим официално - е легитимна цел, по която можем да нанесем удар. Ако знаем, че има танкове в град (подигравателна имитация на град в Полша) има танкове, които ще бъдат изпратени срещу Русия, или ако знаем, че има нещо в град (подигравателна имитация на град във Великобритания) готово да бъде изпратено на война срещу Русия, или в град (подигравателна имитация на град във Франция)... Там не бива да има никаква военна техника в резултат на нашите удари".

По какъв начин трябва да реагира Русия? Според Соловьов по възможност трябва да се избегне употребата на ядрено оръжие, "но при необходимост - тактически ядрен удар".

"Или ще чакаме стотици, хиляди танкове да се появят на нашата територия? За какво? Да затъваме в тази война, в която постепенно губим войници и оборудване? Да ги ударим на входа и толкова".

И тук се задвижват зъбците в главата на гениалния стратег. 

"Е, стесняваме се да го направим, но "Вагнер" имат собствено оборудване. Е, дайте им оборудването, нека да нанесат удари от територията на Африка. Нещо да излети от територията на Африка, да речем от Либия, и да удари Франция. Или неидентифициран кораб, принадлежащ на частна структура, от него да се нанесат удари с морски дронове на територията на Великобритания", замечта се пропагандистът.