Ирландско-американският танцьор и хореограф Майкъл Флетли е претърпял операция от "агресивна" форма на рак и е под лекарско наблюдение, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление, публикувано в профила на създателя на спектакъла "Lord of the Dance" в Инстаграм.

Шестдесет и четири годишният Флетли стана известен като водещ член на трупата "Riverdance", чието завладяващо изпълнение на песенния конкурс "Евровизия" през 1994 г. привлече глобалното внимание към ирландските танци. По-късно той създаде свое собствено шоу - "Lord of the Dance".

"Майкъл Флетли е диагностициран с агресивна форма на рак. Той претърпя операция и за него се грижи отличен екип от лекари. На този етап няма да бъдат правени повече коментари", се посочва в изявлението, публикувано късно в сряда, съобщи БТА.

Флетли преди е казвал, че е бил диагностициран със злокачествен меланом през 2003 г.

Най-скорошната изява на родения в Чикаго в ирландско-американско семейство Майкъл Флетли е като сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля във филма "Blackbird", който бе пуснат по кината миналата година, четири години след завършването му.