Художественият ръководител на Московския художествен театър "А. П. Чехов" Константин Хабенски е уволнил популярния актьор Дмитрий Назаров, съобщи ТАСС, като се позовава на информация на в. "Московский комсомолец". Заедно с Назаров е била уволнена и съпругата му Олга Василиева.

По сведения на вестника причина за уволнението на Назаров са "негови критични изказвания по въпроса за специалната военна операция в Украйна", както в Русия официално наричат войната, съобщава БТА.

A post shared by Дмитрий Назаров (@dmitry_nazarov_official)

По-рано театърът в град Нижни Тагил отмени премиерата на спектакъла "Коренът на любовта", в който Назаров беше в главната роля. Обяснението - "недоволството на жителите на града от изказвания на актьора по повод на специалната военна операция и на мобилизацията".

Дмитрий Назаров е руски театрален и киноактьор, а от 2000 г. е носител на званието "Народен артист на Руската федерация". Участвал е в повече от 40 филма, като е особено популярен с ролята на готвача Виктор Баринов в сериала "Кухня" (2012 - 2016 г.) и неговите продължения.

В канала си в YouTube и в Инстаграм Назаров публикува стихове и песни, които са против войната в Украйна. В някои от изпълненията си партнира със съпругата си.