Украинският президент Володимир Зеленски заклейми в неделя "страхливото мълчание" на руснаците след ракетния удар по небостъргач в град Днепър, при който са загинали над 35 души, сред които има и две деца, предава АФП, цитирана от БНР.

"Вашето страхливо мълчание, опитът ви да "изчакате" случващото се, ще завърши само с това, че един ден същите тези терористи ще дойдат за вас", каза Зеленски във вечерното си обръщение.

Говорейки на руски език, той заяви, че иска да се обърне към онези руснаци, "които дори сега не могат да произнесат нито дума за осъждане на този терор".

"Вашето страхливо мълчание, вашият опит да "изчакате" случващото се да отмине, ще завърши само с това, че един ден същите тези терористи ще дойдат за вас", каза Зеленски.

 Злото е много чувствително към малодушието. Злото винаги помни онези, които се страхуват от него или се опитват да се пазарят с него. И когато то ви преследва, няма да има кой да ви защити”, каза Зеленски в традиционното си късно видеообръщение, цитиран от БНР.

Украинският лидер съобщи, че сред жертвите на ракетния удар е 15-годишно момиче и че според съобщенията две деца са останали сираци.

Спасителите все още претърсват развалините в търсене на още изчезнали хора, добави той.

Сраженията продължават в източната част на Донецка област, където руските сили твърдят, че са превзели Соледар, въпреки опроверженията на Украйна.